Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ανώμαλα κυκλώματα...!

Αφορμή για το post αυτό είναι ένας ένοικος της πολυκατοικίας που είναι το διαμέρισμα μου όταν κάποιο βραδάκι με ρώτησε έτσι στη ψύχρα, αν κατεβάζω βιντεάκια με παιδική τσόντα.
Δεν χρειάζετε να σας πώ οτι εγινε της πουτάνας,με άκουσε ολο το τετράγωνο και πέσανε και μερικές φάπες . Δεν μπορούσα μέρες τώρα να ησυχάσω απο τα νεύρα μου,έτσι αποφάσισα να κάτσω στις 4 η ώρα τα ξημερώματα και να γράψω κάτι για αυτό το θέμα.
Πηγη:το Βημα online.
H πρόσφατη αποκάλυψη του μεγάλου κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν ανήλικοι μαθητές, γυναίκες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικοί έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση καθώς ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο ο τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα φθάνει το ένα δισ. ευρώ. Κάθε δύο εβδομάδες οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής ανακαλύπτουν ιστοσελίδες με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν γυμνά παιδιά. Το θέαμα σχεδόν πάντα τους σοκάρει. Οπως λένε, κάθε φορά ανακαλύπτουν όλο και πιο σκληρό περιεχόμενο. Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα έχουν εξιχνιαστεί 110 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 60 από το καλοκαίρι του 2004 ως σήμερα.
Οπως έλεγαν αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, από τους δέκα κατηγορουμένους για παιδική πορνογραφία οι οκτώ υποστηρίζουν ότι το κάνουν για να ικανοποιήσουν το πάθος τους για το παιδικό κορμί και οι δύο για κερδοσκοπία. Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για οικογενειάρχες, άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, οικονομικά ευκατάστατα, που το κάνουν έχοντας ενδεχομένως στο παρελθόν υποστεί κακοποίηση και τώρα αναζητούν τρόπους να επιβληθούν σε αδύναμα πλάσματα.
Συμβουλές για τους γονείς
* Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον H/Y σας σε χώρους όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια.
* Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
* Διδάξτε τους να μη δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμη και ωράριο σχολείου, ονόματα φίλων κτλ.) και να μη χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
* Χρησιμοποιήστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές ιστοσελίδες
p.s. H διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας αποτελεί τη δεύτερη πιο επικερδή εγκληματική «επιχείρηση» μετά το εμπόριο ναρκωτικών

1 σχόλιο:

  1. Καλα το κατάλαβα!τσούζει πολύ το θέμα ούτε που το αγγίξατε;κρίμα,εγώ θα επιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!