Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

AIDS

.Μερικές φορές φαντάζομαι πόσες θανατηφόρες αρρώστιες υπάρχουν και πόσοι άνθρωποι τις έχουν και φοβάμαι.Ομως αυτή η γαμημένη αρρώστια δεν αντέχετε.Βέβαια τώρα εσείς θα μου πείτε, γιατί πρέπει εμείς να τα διαβάζουμε όλα αυτά?Φοβάμαι ότι η ζωή είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα, που μέχρι να μας συμβεί κάτι τρομερό, όλοι την θεωρούμε σαν κάτι δεδομένο, σαν κάτι εύκολο, σαν κάτι όμορφο. Πρίν ενα μικρό χρονικό διάστημα μου είπε ένας φίλος μου που αγαπώ, σέβομαι και εκτιμώ ότι έμαθε ότι είναι φορέας.Κοκάλωσα.Αρχισα να την ψάχνω ετσι έπεσα σε ενα ενδιαφέρoν και ελπιδοφόρο άρθρο με τίτλοAIDS: Νωρίτερα πρέπει να αρχίζει η αντιρετροϊκή αγωγή .Οι φορείς του ιού HIV, θα πρέπει να αρχίζουν αγωγή νωρίτερα από ότι συνιστούν οι τρέχουσες οδηγίες των ΗΠΑ και της Διεθνούς Ενωσης για το AIDS, υποδεικνύει νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα.
Στην έρευνα φάνηκε ότι η καθυστέρηση της έναρξης της αγωγής μέχρι να σημειωθεί σοβαρή βλάβη στο ανοσοποιητικό σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου τα επόμενα χρόνια σε σχέση με ασθενείς που αρχίζουν νωρίτερα αγωγή. Γιατροί θεωρούσαν ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν τις παρενέργειες των φαρμάκων κατά του AIDS για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν δυνατό.
Ερευνητές με επικεφαλής τη Dr. Mari Kitahata από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ συγκέντρωσαν πληροφορίες 8.374 ανθρώπων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με ποσότητα Τ κυττάρων 351 έως 500, από το 1996 έως το 2006. Περίπου 30% άρχισαν να λαμβάνουν αγωγή αμέσως. ΟΙ υπόλοιποι περίμεναν μέχρι να μειωθούν τα Τα κύτταρα κάτω από 350. Οι ερευνητές παρατήρησαν 70% βελτίωση στην επιβίωση των ασθενών που άρχισαν θεραπεία όταν το επίπεδο βρισκόταν μεταξύ 350 και 500 σε σχέση με αυτούς που περίμεναν.
Δυο άλλες πρόσφατες έρευνες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που αρχίζουν την αγωγή κατά του AIDS όταν η ποσότητα Τ κυττάρων είναι πάνω από 350 έχουν καλύτερες πιθανότητες να την επαναφέρουν στα φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με αυτούς που αρχίζουν αργότερα.
Άλλη σημαντική έρευνα ανακάλυψε ότι η μικρή διακοπή της αγωγής, για να δοθεί μια ανάπαυλα στους ασθενείς, τους βάζει σε μεγάλο κίνδυνο. Οι έρευνες αυτές έδειξαν το ίδιο, ότι η αγωγή άρχιζε αργά και ότι χρειάζεται να συνεχίζεται η αγωγή όταν αρχίζει, δήλωσε ο Schooley.
Η νέα έρευνα δείχνει τη σημασία της έγκαιρης εξέτασης και διάγνωσης, σημειθώνει ο ειδικός στο AIDS Dr. Daniel Kuritzk.
Νεώτεροι συνδυασμοί φαρμάκων που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια έχουν λιγότερες παρενέργειες. Επίσης, ορισμένα φάρμακα απαιτούν μόνο τη λήψη ενός ή δυο χαπιών ημερησίως.
Οι εξελίξεις και η νέα έρευνα δικαιολογούν μια νέα ματιά στις οδηγίες, σημειώνει ο Fauci, ο οποίος προβλέπει ότι οι γιατροί δεν θα περιμένουν να αλλάξουν οι οδηγίες για να αρχίσουν νωρίτερα την αγωγή.
Τα ευρήματα δεν αφορούν φορείς HIV που έχουν και ηπατίτιδα, βλάβη στα νεφρά ή άλλα ιατρικά προβλήματα όπως και εγκυμοσύνη. Οι γιατροί από καιρό συμβούλευαν οι άνθρωποι αυτών των κατηγοριών να αρχίσουν θεραπεία αμέσως μόλις τεθεί η διάγνωση.
Η έρευνα παρουσιάστηκε σε Συνέδριο για τις λοιμώδεις νόσους στην Ουάσιγκτον.

p.s O Φίλος που αναφέρω δεν είναι ούτε ομοφυλόφιλος ούτε ναρκομανείς οχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά για μερικούς κακοπροαίρετους που θα τύχη να διαβάσουν το post.