Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Αφεντικά και εργαζόμενοι...

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο διευθυντής τους είναι άδικος, αυθαίρετος, αδιάφορος και γενικά έχει έλλειψη διευθυντικών προσόντων, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακό επεισόδιο, όπως καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.
Παράλληλα, το στρες, το οποίο οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι προέρχεται από κακούς διευθυντές, συσσωρεύεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων μελλοντικά, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Occupational and Environmental Medicine.’
Οι Σουηδοί ερευνητές παρακολούθησαν την καρδιακή υγεία περισσότερων των 3.000 αντρών εργαζόμενων, μεταξύ του 1992 και του 1995. Στη συνέχεια τα στοιχεία ταιριάστηκαν με εισαγωγές στο νοσοκομείο και θανάτους λόγω ισχαιμικού επεισοδίου, μέχρι το 2003.
Κατά τη σχεδόν δεκαετή περίοδο παρακολούθησης, παρουσιάστηκαν 74 περιστατικά- μοιραία και μη- όπως καρδιακή προσβολή και ασταθής στηθάγχη. Όσο πιο ικανό βαθμολογούσαν οι εργαζόμενοι τον διευθυντή τους, τόσο χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου παρουσίαζαν.
Η σχέση μεταξύ ηγετικών προσόντων του διευθυντή και του κινδύνου σοβαρών καρδιακών προβλημάτων των εργαζομένων αύξανε όσο μεγαλύτερο διάστημα δούλευαν στην ίδια εταιρία, έδειξε η έρευνα, υποδεικνύοντας ότι το στρες που προκαλείται από τους κακούς διευθυντές μπορεί ενδεχομένως να αυξάνεται με τον καιρό.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Anna Nyberg, του Ινστιτούτου Karolinska μπορούμε να εικάσουμε ότι ένας διευθυντής που είναι παρόν και δραστήριος, που παρέχει πληροφορίες και στήριξη, ισοσταθμίζει τις καταστροφικές διαδικασίες στις ομάδες των εργαζόμενων και έτσι προάγει την αναγεννητικές παρά τις σχετιζόμενες με το στρες οργανικές διαδικασίες.
Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν σύστημα αξιολόγησης για τους διευθυντές σε θέματα όπως πόσο καλοί ήταν στην επικοινωνία, στην ικανότητά τους να βάζουν στόχους και πόσο μοίραζαν υπευθυνότητες.
Μεγαλύτερα σκορ ηγετικών προσόντων φάνηκε να σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και η σχέση ήταν ισχυρή και μετά τον υπολογισμό παραγόντων όπως εκπαίδευση, κοινωνική θέση, εισόδημα, κάπνισμα, άσκηση και διαβήτης.
Η έρευνα δείχνει ότι τα κακά αφεντικά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία, διαχρονικά, στους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί τους.
Σε άλλη πρόσφατη έρευνα, οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που εκτέθηκαν σε δύσκολο ψυχολογικά εργασιακό περιβάλλον είχαν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας έχουν σημαντική κλινική εφαρμογή, ειδικά αφού οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες στην εργασία είναι σχετικά κοινοί.
Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τη λεπτή συμπεριφορά των διευθυντών, το πόσο καλά αυτοί ερεθίζουν πνευματικά τους εργαζόμενους και την ικανότητά τους να επικοινωνούν με αυτούς που εργάζονται κάτω από την επίβλεψή τους.
Στις ερωτήσεις περιλαμβάνονταν κάποιες όπως ‘ ο διευθυντής μου ασκεί κριτική αν έχω κάνει κάτι που δεν είναι καλό’ και άλλες σχετικά με το πώς έκαναν γνωστές τις προσδοκίες τους οι διευθυντές.
Αυτό που ήταν σαφές είναι ότι εργαζόμενοι που ένιωθαν ότι οι διευθυντές τους είχαν πρόβλημα με την επικοινωνία πληροφοριών-όχι μόνο αρνητικές σκέψεις-βρίσκονταν σε αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακού προβλήματος.
Πηγές: ‘Occupational and Environmental Medicine.