Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Φονιάδες των Λαών ΙσρΑΛΗΤΕΣ!!!

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για περισσότερους από 208 νεκρούς και 700 τραυματίες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων κάτω από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας.
Σύμφωνα με τις αρχές στη Γάζα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν τις επιδρομές τους ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου, πλήττοντας ένα χυτήριο κι άλλους στόχους στα νότια της Λωρίδας.
Την ίδια ώρα το προσωπικό του κεντρικού νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας λέει ότι τα χειρουργικά τραπέζια έχουν πλημμυρήσει από τα θύματα της επίθεσης, τα φάρμακα τελειώνουν ενώ δεν υπάρχει και ικανοποιητικός αριθμός χειρούργων.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κατηγόρησε την παλαιστινιακή Χαμάς για τη διακοπή της εκεχειρίας με το Ισραήλ.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα τις επανειλημμένες επιθέσεις με ρουκέτες και οβίδες όλμου εναντίον του Ισραήλ και θεωρούν τη Χαμάς υπεύθυνη για τη διακοπή της εκεχειρίας και την αναζωπύρωση της βίας στη Γάζα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Πρέπει άμεσα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Οι ΗΠΑ καλούν όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να στείλουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για τον αθώο πληθυσμό της Γάζας», προστίθεται.
Από τη μεριά τους οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ρωσίας ζητούν κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές. «Αυτοσυγκράτηση» ζητά από το Ισραήλ η Μεγάλη Βρετανία.
«Η επιχείρηση θα πάρει καιρό. Δεν θα διαρκέσει λίγες ημέρες» δήλωσε σε τηλεοπτική του δήλωση ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ έχοντας στο πλευρό του την υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, αλλά δεσμεύτηκε να αποφύγει την ανθρωπιστική κρίση.
«Μπορεί οι επιχειρήσεις να πάρουν χρόνο και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξει υπομονή ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε ο 'Ολμερτ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας πως «είναι πιθανόν βραχυπρόθεσμα ο αριθμός των επιθέσεων με ρουκέτες να αυξηθεί και οι ρουκέτες να πλήττουν σημεία σε μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με πριν».
Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε ότι «υπάρχει ώρα για ηρεμία και ώρα για πολεμο και τώρα ήρθε η ώρα για να πολεμήσουμε».
Ήδη οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται συνεχώς στα καταφύγια.
Από τη μεριά του ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ κάλσε σε «τρίτη Ιντιφάντα» ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας, σε συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα.
Ο Μεσάαλ, που ζεί εξόριστος στη Δαμασκό, κάλεσε επίσης τους Παλαιστίνιους σε μια «ειρηνική ιντιφάντα εσωτερικά», εντός των παλαιστινιακών εδαφών, υπονοώντας τον αγώνα εξουσίας μεταξύ της Χαμάς και της κυβέρνησης του Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική 'Οχθη.
Ο ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λευκές σημαίες. «Η Παλαιστίνη δεν έχει δει χειρότερο φονικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει παντού αίμα, υπάρχουν τραυματίες και μάρτυρες σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο. Η Γάζα σήμερα είναι στολισμένη με αίμα ... Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι μάρτυρες και περισσότεροι τραυματίες αλλά η Γάζα ουδέποτε θα αλωθεί, ουδέποτε θα παραδοθεί» ανέφερε σε μήνυμα του προς τον Παλαιστινιακό λαό. «Δεν θα γονατίσουμε σε κανέναν παρά μόνο στο Θεό και δεν θα απαρνηθούμε την Παλαιστίνη» τόνισε.
Η ισλαμιστική οργάνωση αναφέρει ότι όλες οι υποδομές ασφαλείας στην Γάζα έχουν καταστραφεί από τις επιδρομές με το Ισραήλ να μιλά για επίθεση σε 40 στόχους.
Ήδη η ισλαμιστική οργάνωση εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ισραηλινού εδάφους, λίγες ώρες μετά την επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα από την οποία βρήκε το θάνατο μια ισραηλινή άμαχος ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις στην πόλη Νετιβότ, στα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, δύο πύραυλοι έπληξαν και την πόλη Ασκελόν, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής προεδρίας, ενώ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε ένα γύρο «εκτάκτων επαφών» με πολλές χώρες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές.
Και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι έδωσαν εντολή στα μέλη τους να απαντήσουν στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας. «Ολοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή», αναφέρει ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ.
p.s.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του ΙσραήλΔΕΥΤΕΡΑ 29 - 12 - 2008, ώρα 15.00΄(κόμβος Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη)