Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

AIDS

.Μερικές φορές φαντάζομαι πόσες θανατηφόρες αρρώστιες υπάρχουν και πόσοι άνθρωποι τις έχουν και φοβάμαι.Ομως αυτή η γαμημένη αρρώστια δεν αντέχετε.Βέβαια τώρα εσείς θα μου πείτε, γιατί πρέπει εμείς να τα διαβάζουμε όλα αυτά?Φοβάμαι ότι η ζωή είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα, που μέχρι να μας συμβεί κάτι τρομερό, όλοι την θεωρούμε σαν κάτι δεδομένο, σαν κάτι εύκολο, σαν κάτι όμορφο. Πρίν ενα μικρό χρονικό διάστημα μου είπε ένας φίλος μου που αγαπώ, σέβομαι και εκτιμώ ότι έμαθε ότι είναι φορέας.Κοκάλωσα.Αρχισα να την ψάχνω ετσι έπεσα σε ενα ενδιαφέρoν και ελπιδοφόρο άρθρο με τίτλοAIDS: Νωρίτερα πρέπει να αρχίζει η αντιρετροϊκή αγωγή .Οι φορείς του ιού HIV, θα πρέπει να αρχίζουν αγωγή νωρίτερα από ότι συνιστούν οι τρέχουσες οδηγίες των ΗΠΑ και της Διεθνούς Ενωσης για το AIDS, υποδεικνύει νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα.
Στην έρευνα φάνηκε ότι η καθυστέρηση της έναρξης της αγωγής μέχρι να σημειωθεί σοβαρή βλάβη στο ανοσοποιητικό σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου τα επόμενα χρόνια σε σχέση με ασθενείς που αρχίζουν νωρίτερα αγωγή. Γιατροί θεωρούσαν ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν τις παρενέργειες των φαρμάκων κατά του AIDS για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν δυνατό.
Ερευνητές με επικεφαλής τη Dr. Mari Kitahata από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ συγκέντρωσαν πληροφορίες 8.374 ανθρώπων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με ποσότητα Τ κυττάρων 351 έως 500, από το 1996 έως το 2006. Περίπου 30% άρχισαν να λαμβάνουν αγωγή αμέσως. ΟΙ υπόλοιποι περίμεναν μέχρι να μειωθούν τα Τα κύτταρα κάτω από 350. Οι ερευνητές παρατήρησαν 70% βελτίωση στην επιβίωση των ασθενών που άρχισαν θεραπεία όταν το επίπεδο βρισκόταν μεταξύ 350 και 500 σε σχέση με αυτούς που περίμεναν.
Δυο άλλες πρόσφατες έρευνες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που αρχίζουν την αγωγή κατά του AIDS όταν η ποσότητα Τ κυττάρων είναι πάνω από 350 έχουν καλύτερες πιθανότητες να την επαναφέρουν στα φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με αυτούς που αρχίζουν αργότερα.
Άλλη σημαντική έρευνα ανακάλυψε ότι η μικρή διακοπή της αγωγής, για να δοθεί μια ανάπαυλα στους ασθενείς, τους βάζει σε μεγάλο κίνδυνο. Οι έρευνες αυτές έδειξαν το ίδιο, ότι η αγωγή άρχιζε αργά και ότι χρειάζεται να συνεχίζεται η αγωγή όταν αρχίζει, δήλωσε ο Schooley.
Η νέα έρευνα δείχνει τη σημασία της έγκαιρης εξέτασης και διάγνωσης, σημειθώνει ο ειδικός στο AIDS Dr. Daniel Kuritzk.
Νεώτεροι συνδυασμοί φαρμάκων που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια έχουν λιγότερες παρενέργειες. Επίσης, ορισμένα φάρμακα απαιτούν μόνο τη λήψη ενός ή δυο χαπιών ημερησίως.
Οι εξελίξεις και η νέα έρευνα δικαιολογούν μια νέα ματιά στις οδηγίες, σημειώνει ο Fauci, ο οποίος προβλέπει ότι οι γιατροί δεν θα περιμένουν να αλλάξουν οι οδηγίες για να αρχίσουν νωρίτερα την αγωγή.
Τα ευρήματα δεν αφορούν φορείς HIV που έχουν και ηπατίτιδα, βλάβη στα νεφρά ή άλλα ιατρικά προβλήματα όπως και εγκυμοσύνη. Οι γιατροί από καιρό συμβούλευαν οι άνθρωποι αυτών των κατηγοριών να αρχίσουν θεραπεία αμέσως μόλις τεθεί η διάγνωση.
Η έρευνα παρουσιάστηκε σε Συνέδριο για τις λοιμώδεις νόσους στην Ουάσιγκτον.

p.s O Φίλος που αναφέρω δεν είναι ούτε ομοφυλόφιλος ούτε ναρκομανείς οχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά για μερικούς κακοπροαίρετους που θα τύχη να διαβάσουν το post.

11 σχόλια:

  1. Είναι φαντάζομαι το ίδιο όπως όταν μαθαίνεις για κάποιον δικό σου οτι έχει καρκίνο ! Νιώθεις εντελώς ανίκανος μπροστά στη σιγουριά του θανάτου. Όσον αφορά στο Αids όλο έρευνες γίνονται...αλλά καμία θεραπεία. Παρατάσεις απλώς ...αλλά δίνουν ελπίδες οπότε....ίσως κάποτε δώσουν και κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι αυτό ελπίζουμε και ευχόμαστε.
    Αν και απο ότι βλέπουμε τα δις τα σπρώχνουν στούς μεγαλοτραπεζίτες αντί να δοθούν για έρευνες εναντίον του καρκίνου του aids και τόσον ασθενειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ξεχνάς και τις φαρμακοβιομηχανίες ε ! Αυτές είναι όλα τα λεφτά και το βρώμικο παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το AIDS είναι τίποτα... μπροστά στον καρκίνο....
    (τα έζησα και τα δύο)
    Μην στεναχωριέσαι για τον φίλο σου... είμαι σίγουρη πως θα την βγάλει...
    Είχα έναν κολλητό που πέθανε...
    άντεξε 7 χρόνια ως φορέας...
    Επτά χρόνια την σημερινή εποχή.. είναι ένας αιώνας παλιός για την ιατρική...
    Σίγουρα θα την βγάλει...
    Στηριξέ τον όσο μπορείς... γιατί εγώ θυμάμαι πόσο ενοχικά αισθανόταν ο φίλος μου... φοβόταν μην μας κολλήσει...
    Με το ζόρι τον φιλοξενούσαμε... γιατί μας αγαπούσε....
    Να είσαι δίπλα του... ότι και αν συμβεί... κυρίως για να μην φοβάται τον εαυτό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου,ιδιαίτερα αν λάβει κανείς πόσες προκαταλήψεις υπάρχουν και τήν απουσία μιάς σοβαρής ενημέρωσης από υπεύθυνους φορείς.
    κουράγιο στό φίλο σου και σε σένα πού τόν στηρίζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόκκινη Κίσσα καλησπέρα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tsouxtra πράγματι οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν διάφορα κόλπα με την ανοχή και την κάλυψει της κυβέρνησης.Πρόσφατα με μια πρωτοφανή κίνηση η κυβέρνηση προχωρεί στην είσπραξη εκατομμυρίων ευρώ -που η ίδια εδώ και τρία χρόνια «χαρίζει» στις φαρμακοβιομηχανίες- αυτή την φορά από τους φαρμακοποιούς!
    Aπαλλάσσει τις φαρμακοβιομηχανίες από την επιστροφή του 4% του τζίρου τους στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα φορτώνοντάς την στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα αρχίσουν να την πληρώνουν από τον ερχόμενο Iανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. akanonisti,και οι δύο αυτές ασθένειες είναι τρομακτικές για τους ασθενείς και για τις οικογένειες και τους φίλους τους.Οτι θα τον στηρίξω είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οχι γιατί είμαι πιο δυνατός απο κάποιον άλλο απλά είμαι πιο ενημερωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ενημέρωση είναι το παν. Όπως λέει και η akanonisti, τα χρόνια σήμερα στην ιατρική είναι όπως παλιά οι αιώνες. Και ο καρκίνος και το AIDS μετατρέπονται σε χρόνια νοσήματα.
    Όσο για τους κακοπροαίρετους, αυτοί χωρίς ίσως να το ξέρουν αποτελούν την ομάδα υψηλότερου κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/10/08 2:14 π.μ.

    Τόσο δύσκολο θέμα από ένα απλό πράγμα όπως η απουσία προφυλακτικού.

    ELIAZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. eliaz Καλημέρα.
    Η προφύλαξη από τη μόλυνση με τον ιό του AIDS, ελαττώνει ή εξαφανίζει τον κίνδυνο μετάδοσης και αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός. Έτσι, όποιος δεν απέχει από τις σεξουαλικές σχέσεις και δεν διατηρεί μακροχρόνια σταθερή και αμοιβαία πιστή ερωτική σχέση με έναν αποκλειστικά σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, πρέπει σε κάθε σεξουαλική επαφή να χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Ο περιορισμός του αριθμού των διαφορετικών ερωτικών συντρόφων και η αποφυγή των ευκαιριακών σεξουαλικών σχέσεων είναι αυτονόητο ότι μειώνουν τον κίνδυνο. Τα προφυλακτικά είναι αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται από την αρχή της ερωτικής πράξης, όταν είναι ακέραια και καλής ποιότητας, όταν σε αυτά αναγράφεται η ημερομηνία λήξης τους και δεν έχουν εκτεθεί για πολύ καιρό στο φως ή στη ζέστη. Σαν μέτρο προφύλαξης πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μεταχειρισμένων συριγγών από τους χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!