Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

The wall-Pink Floyd

Ηταν30 Νοεμβρίου 1979 που κυκλοφόρησε στην Μ. Βρετανία ένα από τα πιο θρυλικά Αλμπουμ της ΡΟΚ το The wall των Pink Floyd που μέσα σε δύο εβδομάδες πούλησε 6 εκατομμύρια δίσκους.
Για πολλούς, από τα 55 εκατομμύρια κατόχους του «The Wall», οι «Pink Floyd» («Πινκ Φλόιντ») είναι το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Αυτοί που έσπρωξαν το ροκ στην εποχή της εικόνας. Οι «Pink Floyd» είναι ένα ροκ συγκρότημα που μέσα από την οπτική του «The Wall», συνόψισε την ιστορία του 20ού αιώνα. Την ιστορία των λαών, αλλά και των ανθρώπων. Τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και τα μικρά, καθημερινά εγκλήματα. Στο είδος του ροκ που υπηρέτησαν, παραμένουν αξεπέραστοι. Στην ουσία το άλλαξαν, γιατί από πολλά βαρίδια το…απάλλαξαν. Απάλλαξαν την ψεχεδέλεια από την αφέλεια της “flower power» και του χιπισμού. Απάλλαξαν το progressive rock (art rock, αν προτιμάτε) από τον ελιτισμό, το επικό στοιχείο από το «φανφαρονισμό». Στις συναυλίες τους ανέδειξαν το θέαμα ως στήριγμα της μουσικής, δίχως αυτή να υποβαθμιστεί στο ελάχιστο. Θα το θυμούνται όσοι ήσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το βράδυ της 31ης Μαΐου 1989.

13 σχόλια:

  1. Εύγε σύντροφε ! Απο τα άλμπουμ που δεν συγκρίνονται, δεν αντιγράφονται, δεν επαναλαμβάνονται και η όποια κριτική είναι περιττή ! Πολύ μπροστά για την εποχή του, πολύ μπροστά και για σήμερα ακόμα !

    Τις καλημέρες μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο σύνθημα που έγραψα στο θρανίο μου στα 12.... ήταν το WE DON'T NEED NO EDUCATION...

    Μπορεί μεγαλώνοντας να συνειδητοποίησα πλήρως τη σημασία του... αλλά παραμένει τόσα χρόνια... για πολύ κόσμο η αφετηρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εύγε σ'αυτό το πολύ μεγάλο συγκρότημα!
    Συντρόφισσα την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/12/08 1:55 μ.μ.

    Από τότε που τούς άκουσα δεν έχω σταματήσει να τούς ακούω!
    Γειά σου tantoguanto!
    marian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eσύ στόλισες το θρανίο σου!Εγώ μέχρι και σήμερα τις αφίσες τους της εχώ στο δωμάτιο μου.
    Καλησπέρα σας Κυρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκείνο το χειμωνιάτικο πρωϊνό, το ξυπνητήρι άρχισε να χτυπάει απο τις πέντε. Η μάνα μου άρχισε να σταυροκοπιέται. Της είπα ένα ψέμα και έφυγα. Το πρώτο δρομολόγιο του λεωφορείου ξενινούσε στις πεντέμισυ. Στις έξι και δέκα ήμουν απέξω από το δισκάδικο, δυο βήματα πιο πέρα από την Ομόνοια. Στις οχτόμισυ το είχα στα χέρια μου. Μόλις είχε κυκλοφόρησει. Είναι ο δίσκος του εικοστού αιώνα. Μαζί με το Τhe Dark Side Of The Moon και το Wish You Were Here η Αγία Τριάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. marian.Και ούτε θα σταματήσεις ποτέ να τούς ακούς γιατί σαν τους Pink Floyd ,εμφανίζοντε κάθε 100 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις πολύ ωραίο γούστο.Είναι το Ευαγγέλιο του Ροκ.
    Την Καλησπέρα μου φίλε Κούκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/12/08 7:37 μ.μ.

    Pink Floyd αυτό το όνομα το έχω τυπωμένο σε μπλουζάκια σε αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο στην μηχανή μόνο τατού δεν το έχω κτυπήσει στο δέρμα μου.
    Καλησπέρες!
    anti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ε μιλάμε και για πολύ φανατίλα αδελφάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τους Pink Floyd (όπως και τους Doors) τους έμαθα ως νιάνιαρο από τον αδελφό μου που τότε ήταν λίγο πιο μεγάλος.
    Και πάντα θα του είμαι ευγνώμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να τον ευγνομωνείς σου έμαθε τα ιερά τέρατα της μουσικής ΡΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πέτυχα το άρθρο σου πατώντας Pink floyd στο google...αν και παλιό πρέπει να γράψω κάτι για το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών (κατά τη γνώμη μου)...Σε φάση που δεν τους ακούω στο αμάξι γιατί από το 'ταξίδι' που με στέλνουν κινδυνεύω να τρακάρω...Να ναι καλά ο πατέρα μου που μου έβαζε να ακούω από 2 χρονών...
    And i have become comfortably numb....
    The end

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!