Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

"καμαλάρις"ΟΗΕ: Εκατοντάδες μικρά κορίτσια πωλούνται σαν οικιακές βοηθοί
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε από την κυβέρνηση του Νεπάλ να αναζητήσει πολλά κορίτσια που αγνοούνται από τότε που οι γονείς τους τα πούλησαν σε οικογένειες για να δουλέψουν ως οικιακοί βοηθοί και τόνισε πως αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει.
Παραδοσιακά, κορίτσια ηλικίας έξι και επτά ετών από την φυλή των Ταρού σε πέντε περιοχές του δυτικού Νεπάλ πωλούνται σε οικογένειες στις πόλεις έναντι του ποσό των 1.500 ρουπίων, περίπου 20 δολάρια.
Τα κορίτσια αυτά που είναι γνωστά ως «καμαλάρις» ή μαθητευόμενες συχνά αγοράζονται από μεσήλικες που τα αναγκάζουν να δουλεύουν ακόμα και 20 ώρες την ημέρα χωρίς να τα πληρώνουν.
Αν και η κυβέρνηση έχει καταργήσει την πρακτική αυτή εδώ και οκτώ χρόνια και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν σώσει περισσότερα από 5.000 κορίτσια, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν πως χιλιάδες κοριτσάκια συνεχίσουν να εργάζονται παράνομα στη χώρα.
«Οι γονείς στέλνουν τις κόρες τους να δουλέψουν ως καμαλάρις σαν τελευταία λύση όταν θέλουν να πληρώσουν τα χρέη τους. Πολλά από τα μικρά παιδιά καταλήγουν αντικείμενα εμπορίου», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπένετ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Νεπάλ.
«Ζητώ από την κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικά βήματα για να απαγορεύσει αυτήν την πρακτική, να αναζητήσει τα κορίτσια και φροντίσει για την επανένταξη όλων εκείνων που έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης πρακτικής», τόνισε ο ίδιος.
Εκατοντάδες κορίτσια που στο παρελθόν δούλευαν για χρόνια ως «καμαλάρις» οργάνωσαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την εβδομάδα αυτή στο Κατμαντού ζητώντας δικαίωμα στη μόρφωση, την εκπαίδευση και τη δουλειά.
Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση να αναζητήσει τα αγνοούμενα κορίτσια και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την σεξουαλική εκμετάλλευση, το βασανισμό, τον βιασμό και την κακομεταχείριση τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
P.S.Η πραγματικότητα στο Νεπάλ σήμερα- Ο πληθυσμός του Νεπάλ είναι 24 εκατομμύρια άνθρωποι. - 1 στα 11 παιδιά πεθαίνει πριν γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια. - Το 80% των γυναικών είναι αναλφάβητες.- Το 72% των ανθρώπων δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς συνθήκες υγιεινής. - Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι τα 58 χρόνια.

10 σχόλια:

 1. τώρα μόλις συνειδητοποίησα πως και τρείς ζωές να έχει κανείς ,και στις τρεις να τρέχει πάνω κάτω, πάλι δε θα του φτάσουν γιά να προλαβει να φωνάξει γιά όλα τα εγκλήματα στον πλανήτη.Και τρόμαξα πολύ .Ξανά.

  δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς υπάρχει τόση ασχήμεια στην Γη που σε πονάει το κορμί και το μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν φιμώνεται απλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν φιμώνεται ....
  http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9804.html

  ΕΝΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

  Η ακρίβεια αυξάνει και ο έλεγχος του κόστους ζωής είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα.
  Η αιτία της απώλειας ελέγχου δεν βρίσκεται στην αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά στο γεγονός ότι η αγορά κηδεμονεύεται από ντόπια και πολυεθνικά μεγαλοτράστ, που έχουν χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και έτσι η πολιτική μας ζωή είναι όμηρος συμφερόντων που επιβάλλουν τις ανήθικες επιδιώξεις τους. Ασχολούμαστε επιπόλαια μόνο με τη SIEMENS, όμως ό,τι έκανε η SIMENS έχουν κάνει όλες οι μεγαλοεταιρείες. Αν κάποιος στ’ αλήθεια ήθελε να βάλει τάξη στη χώρα, θα βρισκόταν μπροστά στο φαινόμενο κατεδάφισης ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος...
  Όταν πριν καιρό ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυε στο Alter τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, είπε χαρακτηριστικά, ότι τρίτο κόμμα και μάλιστα μεγάλο κόμμα έρχεται ο «κανένας», αφού το εκλογικό σώμα απορρίπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ορθή αυτή η διατύπωση του κ. Χατζηνικολάου, όμως ρωτάμε, όταν τα κανάλια επιμένουν να προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και αφού οι λοιπές εντός Βουλής δυνάμεις είναι η αριστερά και η ακροδεξιά, συνεπώς δυνάμεις ανεύθυνες και αδυνατούσες να πείσουν, πώς άραγε είναι δυνατόν να εμφανιστεί, να υπάρξει πολιτικά αυτός ο κανένας;
  Ο κανένας για να υπάρξει, πρέπει πρώτα να μπορεί να μιλήσει, πρέπει πρώτα να του επιτραπεί να μιλήσει. Εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν το πολιτικό κενό, το διαλαλούν, όμως εξοντώνουν και συνθλίβουν σοβαρές νέες δυνάμεις που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Έτσι η μόνη ορατή εικόνα του πολιτικού μας συστήματος είναι ένα θλιβερό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο δημιουργείται γιατί δεν έχουμε δημοκρατία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
  Με το να προβάλλουν συνεχώς τα ΜΜΕ την αριστερά και την ακροδεξιά, δίνουν μεν την εντύπωση ενός εικονικού πλουραλισμού, όμως στην ουσία ναρκοθετούν το πολιτικό μας σύστημα, αφού τα πιστεύω των ιδεολογιών αυτών συγκλίνουν παράξενα στο να δίνουν κούφιες και εξωπραγματικές ελπίδες στους εργαζομένους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ευρωπα7κή Ένωση και στις ΗΠΑ, ευθύνες που όμως ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στη συνειδητά υπόδουλη στη διαπλοκή και στη διαφθορά πορεία που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια...
  Δεν είναι δηλαδή μόνο αισχρό και ανήθικο ότι φιμώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο έγκλημα έγκειται στο ότι επιτρέπουν στην αριστερά και την ακροδεξιά να δημιουργούν σύγχυση, να στρεβλώνουν τα πράγματα, να ρίχνουν τις ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.


  Θέλουμε πολιτικούς που θα λένε και θα υπηρετούν την ΑΛΗΘΕΙΑ, με τα λόγια, τις πράξεις και τα έργα τους ...! όχι στους πολιτικούς της ''καμαρίλας''
  http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5436.html

  η ένωση κεντρώων έχει φιμωθεί από όλα τα μμε λόγο ότι λέει την αλήθεια και προπάντων έχει ονομάσει δημόσιος τους κλεφτες του χρηματιστηρίου δηλαδή τους καναλάρχες!
  δείτε τις εκπομπές τις ένωσις κεντρώων μέσο τις ιστοσελίδας http://www.enosikentroon.gr/ και βγάλτε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι!!!
  είναι ο μονος πολιτικός στην ελλάδα που λέει την αλήθεια!!!
  http://www.enosikentroon.gr/  http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_7268.html
  ...................Ψηφίζεις υποτίθεται άτομα ικανά να διοικήσουν αυτόν τον τόπο, μα αυτή μεταβάλλονται σαν μια γροθιά εναντίον σου. Ψηφίζεις κόμματα υποκρισίας, τα οποία μετα τις εκλογές συμπεριφέρονται ως μεσάζοντες εξυπηρετώντας την διαπλοκή και το κεφάλαιο. Η ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, το πλιάτσικο και η σπατάλη εις βάρος του φτωχού λαού από την εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού φτάνει στο όριο φρενίτιδας.
  Λαέ της Ελλάδος πρέπει να αντισταθείς!
  Έχεις φωνή!
  Στύλε το μήνυμα σου, ειρηνικά και δημοκρατικά!
  http://www.enosikentroon.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα κτήνη είναι του Θεού, η κτηνωδία είναι των ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. κοκκινη κισσα11/1/09 5:49 μ.μ.

  η εκμετάλευση γυναικών και παιδιών ,μαζί με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών είναι οι τρείς μεγαλύτερες παράνομες πηγές πλουτισμού.Τό γνωρίζουν οι πάντες ,κράτη και οργανισμοί .και άς καμώνονται υποκριτικά ότι ενεργοποιούν μηχανισμούς για τήν αντιμετωπισή τους.
  Το έγκλημα είναι διαρκές .Οσον αφορά το εμπόριο και τήν σεξουαλική εκμετάλευση παιδιών και γυναικών η τιμωρία τών χρηστών θα απέτρεπε τήν διακίνηση αυτών τών "προιόντων".Ποιός θα ψήφιζε κάτι τέτοιο?Ποιοί νομοθετούν??Το ερώτημα ρητορικό.
  τέλεια η ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τί γίνεται μωρε;; Τί κάνουμε;;;Γιατί;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής και ιδίως των παιδιών είναι μια ιστορία που κρατάει αιώνες!!!Νομίζω οτι και παλιά έκανες μια ανάρτηση για παιδιά που φτιάχνουν τα πανάκριβα παπούτσια που φορανε οι κάθε είδους κ{o)υράδες στα σαλόνια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. OHE ??? Ποιός είναι ο κύριος ? Καταγράφει,βγάζει συμπεράσματα αλλά είναι ΑΠΩΝ ! Η ζωή έχει πάψει απο καιρό να αποτελεί σημείο αναφοράς. Την θέση της πήρε το κέρδος ! Εμείς απλώς σηκώσαμε τους όμους και το δεχθήκαμε. Μπράβο μας !


  Καλή Χρονιά φίλε κι εμείς λίγο πιο ανήσυχοι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλά ο ΟΗΕ θέλει κάψιμο, τίποτα δεν υπάρχει φίλε μου, τίποτα. Στο Νεπάλ βρέθηκα πρόπερσι, δεν το ήξερα το συγκεκριμένο γεγονός, καλύτερα να σου πω. Το κλάμα που έριχνα κάθε μέρα, δε λέγεται. Παιδιά μέσα σε σκουπίδια, ανάμεσα από ψόφια ζώα που τα έτρωγαν σκουλίκια, γονείς να τα χτυπάνε με τρελή βία, στα σχολεία τους μαθαίνουν μόνο αγγλικά λόγω τουρισμού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μιλήσουν με τους γονείς τους αφού δε μαθαίνουν νεπαλέζικα, πολύ ξύλο και στο σχολείο, μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω και φτώχεια. Είδα με τα μάτια μου στο Κατμαντού κόσμο να πανηγυρίζει που επιτέλους είχαν έρθει φορτηγά να μαζέψουν τα βουνά σκουπίδια από τους δρμους. Και παραδίπλα καζίνο με πλούσιους Ινδούς. Απίστευτο. Δεν φανταζόμαστε τι υπάρχει, τι συμβαίνει, τι γίνεται στον κόσμο μας. Μιλάμε για μεγάλη πίκρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!