Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Μετά την αποχή και ανοχή;

Σήμερα και ώρα 09:00 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) δικάζεται η πρώην Διευθύντρια του 132ου Δ.Σ. Αθήνας Στέλλα Πρωτονοτάριου για τη δυνατότητα που έδωσε στους μετανάστες μαθητές/τριες του σχολείου να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα. Συγκεκριμένα, το θέμα για το οποίο διώκεται, με μάρτυρα κατηγορίας το νυν διευθυντή του σχολείου, κ. Γιουτλάκη, αφορά την παραχώρηση χώρου του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλοδαπών μαθητών, το διάστημα 2005-2007. Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η αλβανίδα δασκάλα του αντίστοιχου προγράμματος.Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία απομονώνονται μόνο τα αλβανικά και δεν αναφέρονται τα μαθήματα αραβικής γλώσσας, ούτε φυσικά τα μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς, που γίνονταν παράλληλα σε διπλανές αίθουσες. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του 132 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου http://www.132grava.net/ όπου υπάρχει και το κάλεσμα των εκπαιδευτικών του 132 για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

29 σχόλια:

 1. Αποχή και ανοχή, ταυτίζονται!!!
  Για αυτό φωνάζαμε....
  Και τώρα ψάχνουνε το μήνυμα...
  μπας και το βρούνε οι αφελείς....

  Δυστυχώς.. όλα θα διαλυθούνε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν και τριγυρνάς στα ανεμοδαρμένα κυκλαδονήσια,το νου σου πρόσεξα τον έχεις στα κοινωνικά προβλήματα...
  Καλημέρα θαλλασοδαρμένε φίλε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελευταία ,σύντροφε, όλοι ανακάλυψαν το θέμα των μεταναστών νόμιμων και παράνομων - προς τέρψιν του Καρατζαφέρη και της παρεούλας του. Μεταναστευτική πολιτική σ' αυτή τη χώρα, ούτε υπήρξε και με τέτοιας ποιότητας πολιτικούς , ούτε θα υπάρξει. Ο μετανάστης τύχει βεβαίως αισχρής εκμετάλευσης απο όλους, μηδενός εξαιρουμένου ! Όσον αφορά στην συγκεκριμένη δασκάλα, μπράβο της και αν αυτό που έκανε,(έπρεπε να το είχαν κάνει προ πολλού οι κυβερνήσεις) ,το πιστεύει, κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να την σταματήσει.Εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι δάσκαλοι που θα κάνουν το ίδιο και θα βγούν επιτέλους απο την δημοσιοϋπαλληλίστηκη νοοτροπία τους. Οι δε ενέργειες αλληλεγγύης δεν έχουν συνέχεια. Τι έγινε ας πούμε με την Κούνεβα ? Ποιός τιμωρήθηκε που ρήμαξε την ζωή της και την ζωή των δικών της ? Ποιός πιέζει ακόμα για να σταματήσει η ιστορία με τους εργαζόμενους προς ενοικίαση ? Τι συνέπειες υπήρξαν για τις "business" όπου αποδείχθηκε οτι είχαν ανάμιξη και πολιτικά πρόσωπα ? Το απόλυτο μηδέν !
  Η αποχή έτσουξε τον καθ' ένα για διαφορετικό λόγο , αλλά και η συμμετοχή έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ...ανοχή πολλών χρόνων ! Οι όψιμοι επαναστάτες ας κάνουν και λίγη αυτοκριτική...

  Καλή σου μέρα σύντροφε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς πείσμα όλων, εμείς δεν απέχουμε. Ούτε εσύ βλέπω.

  (ελπίζω να έφαγες εκείνη τη χωριάτικη στον "Πολύδωρα" στην Κουμπάρα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η αποχή έτσουξε μόνο την δημοκρατία...
  άφησε τα λαμόγια ανενόχλητα....

  Αλλά απο άτομα που αδιαφορούν για τα πάντα... που μηδενίζουν οποιοδήποτε όραμα της κοινωνίας... γιατί θα χαλούσε το καταθλιπτικό τους image.. τι να περιμένει κανείς, παρά να περιφέρουν την απαξιωτική μαγκια τους από βλογ σε βλογ ... και να παραδιδουν "μαθήματα" στους επαναστάτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @aKanonisti.
  Αν κάποιος γνωρίζει απο ιστορία (και όχι μόνο απο vespa) ρίχνοντας μια ματιά πίσω...στην Γαλλική Επανάσταση ας πούμε ,σύμφωνα με το σκεπτικό "αποχή=ανοχή" και άρα "συμμετοχή=επανάσταση",οι Γάλλοι εν έτη 1789, θα έπρεπε να δεχθούν την μοναρχία και όσα αυτή έσερνε πίσω της και να προσπαθήσουν την όποια "ανατροπή" της μέσα απο την συμμετοχή τους σε αυτή. Σωστά ? Ευτυχώς για όλους μας αυτό δεν έγινε.
  Ποιός λοιπόν για χρόνια αφήνει τα λαμόγια ανενόχλητα ? Αυτός που συμμετέχει και "επαναστατεί" βάζοντας άλλους να το κάνουν τελικά αντ' αυτού ή αυτός που τους αρνείται την ...ενθρόνιση ,σε μια προσπάθεια ίσως κάποτε να καθαρίσουν οι σταύλοι στο Σύνταγμα και να βρεθούν άνθρωποι που δεν θα κάνουν την Δημοκρατία μασαζοκαλσόν ?

  Στο δια ταύτα λοιπόν και όχι σε ξε-κατινιές...του στυλ "περιφερόμενο καταθλιπτικό image" κτλ !
  Αν έχεις μια απάντηση καλώς....
  Δεν αμφισβητώ το ταλέντο σου στο...."λούσιμο" !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μα είσαι τόσο βλάκας????
  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Εντελώς????

  Να συμμετέχεις στην μοναρχία βρε????
  Τι πίνεις και δεν μας δίνεις????
  Εκτός από λαχανόζουμο????

  Και όλοι αυτοί που κάνανε την γαλλική επανάσταση??
  Τι ζητούσανε λαχανίδα μου???
  Να ψηφίζουν!!!!!!!

  Αλλά οκ....

  Τι να λέμε???
  Δεν περίμενα να είσαι ΤΟΣΟΟΟΟ μα ΤΟΣΟΟΟΟ χαζή!!!!!!!!!


  ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Λοιπόν.... άσε τις τοποθετήσεις..την ιστορία και τα πολιτικά σχόλια... γιατί είσαι εντελως ανόητη... Βάλε κανένα τραγουδάκι...πούλα και δηθεν μαγκια....και άσε την επανάσταση για τους άλλους...

  Σου υπόσχομαι...ότι αν τα καταφέρουμε..θα σου εξασφαλίσουμε καλύτερο λαχανόκηπο...να φυτρώνεις ελεύθερα!!!!!!!!!!!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στην Αυστραλία, τα Ελληνόπουλα κάνουν μάθημα Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αφού οι Αυστραλοί τους παραχωρούν τις αίθουσες όταν δεν λειτουργεί το σχολείο, γι ανα μάθουν τη γλώσσα τους.
  Αει στο διαλο πια με τη σαβούρα στην οποία ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τώρα εσύ ζεις σε Δημοκρατία ? Ε? Αυτό σου είπαν να λές ? Πόσο "Δημοκρατικά" είναι όλα όσα συμβαίνουν έξω απο τον μικρόκοσμό σου ?
  Αυτοί που κάναν την Γαλλική Επανάσταση να ψηφίζουν ζητούσαν μόνο ?? Τι ιστορία διάβασες ? Μάλλον την δική σου.
  Τελικά σου είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαντάς χωρίς να χαχαρουλομπαχάνιζεις. Αλλά αυτό τουλάχιστον το κάνεις καλά ! Η επιστήμη καίει τα πτυχία της μ' εσένα !
  Άντε και καλά κρασά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μη το συνεχίζεις....εκτίθεσαι....

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Μαλλον εσυ λαχανίδα μου...δεν έχεις διαβάσει τίποτα..
  (αλήθεια έβγαλες λύκειο?? Και αν ναι, ποιό??? Να στείλουμε συγχαρητήρια στους δασκάλους σου...)

  Προσπαθείς να αποδείξεις με τον γνωστο στόμφο.. κάτι εντελώς παράλογο... βάζοντας σαν αρχική παραδοχή μια τεράστια λάχανοφουσκα....
  και θες και να βγεις και από πάνω????

  Είναι να μην γελάσει κανεις????

  Είναι απόλυτα γελοίο!!!!!!!


  Συμμετοχή στην μοναρχία!!!!!!!!!!

  Το άλλο με τον Τοτό... το ξέρεις?????

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ναι στο άλλο με τον Τοτό παίζεις κι εσύ.....
  Άντε τώρα να πάρεις τα χάπια σου ! Εγώ θα συνεχίζω να "φυτρώνω" όσο κι αν σε χαλάει ! Καλή επιστροφή....απ την κοσμάρα σου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο,τι πεις.....
  Charlotte Cordet της βλογόσφαιρας...
  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. η αποχή και η ανοχή είναι διαφορετικές έννοιες. απέχω απο κοματικές υστερίες και δεν ανέχομαι την βλακεία των μικρόμυαλων.
  πέραν αυτού βρίκσω την εμπάθεια και την ειρωνία -ειδικά σε χώρο φιλοξενίας- τραγικά ανούσιες.
  γιωργο μη γυρίσεις λέμεεεεε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οταν σου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσεις την δυσαρέσκεια σου με την ψήφο σου...και εσύ δεν το κάνεις.. ουσιαστικα.... δείχνεις ανοχή... σε όσα σου κάνουν...
  Ας μην ξεχνάμε πως η διαφορά του βιασμού με το συναινετικό σεξ είναι μία απλή λέξη, το "οχι"...
  Αν δεν πεις τίποτα... δεν θεωρείται βιασμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. οι αποψεις μας διαφερουν ακανονιστη :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Έχω συγγενείς στο εξωτερικό, και σε ευρώπη και σε Αυστραλία, παντού τα παιδιά έχουν το δικάιωμα και την ευκαιρεία να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και κανένας δάσκαλος και διευθυντής σχολίου δεν διώχθηκε ποινικά για την παραχώρηση των αιθουσών του σχολείου του γι αυτό το σκοπό. Για κάποιους στην Ελλάδα, δυστυχώς καλοί μετανάστες είναι μόνο οι Έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες! Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα και να μην ντρεπόμαστε για την κατάντια μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μαρία.Στο χέρι μας είναι να αγωνιστούμε να παλέψουμε να πονέσουμε,όπως κάνανε οι Παππούδες και οι πατεράδες μας για να μην διαλυθούν όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. marian.Είναι μερικά θέματα που και τελείως αναίσθητος να είσαι δεν μπορείς τουλάχιστον να μην τα καυτηριάσεις...
  Καλησπέρα μαριανίτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Συντρόφισσα.Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα στο μεταναστευτικό ότι μια κωλομερίδα φασιστοειδών προσπαθεί να επιβάλει την ρατσιστική της πολιτική την στιγμή που και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κάνουν την πάπια.Εδώ στα κυκλαδονήσια η εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων είναι πάνω από κάθε φαντασία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. apos.Αργεντίνε φίλε ούτε απέχω ούτε ανέχομαι.Την χωριάτικη την ξέσκισα μου βάλανε και κάπαρη και καπαρόφυλλα σχεδόν ένα κιλό ψωμί έκανα παπάρα μέσα στα απίθανα ζουμιά της!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. tsaousa.Και από ότι τυχαίνει να ξέρω στην Γερμανία όσο και στον Καναδά συμβαίνει κάτι παραπλήσιο.Έχεις απόλυτο δίκιο σαβούρα και ρατσισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Σοφούλα.Πολύ καλά κάνεις!Και ναι δεν γυρνάω δεν γυρνάω!!!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλά της κάνανε, ρε! Χαλάει την πιάτσα! Πώς θα μείνει μπουρδέλο αυτή η χώρα με τέτοιους δασκάλους, μου λες;;  Ακουσα στο ραδιόφωνο ότι τα παιδιά που ήταν διευθύντρια στεναχωριόταν όταν δεν πήγαιναν σχολείο. Και μόνο γι' αυτό, ULTIMATE RESPECT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλή μου λάτρισσα του ποδηλάτου.Πράγματι έτσι γίνετε αλλού δυστυχώς με τα μυαλά που κουβαλάμε και με αυτούς που ψηφίζουμε θα μείνουμε με την ελπίδα...στο χέρι.
  Καλησπέραααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. "Χαλάει την πιάτσα!"
  Εγκλωβισμένε φίλε μου πολύ οργισμένο σε βρίσκω!
  Σωστόοος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. απηυδισμένος, φίλε! Έχουν διαστρεβλώσει το καλό με το κακό!...
  Μια ζωή!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. λίγο με μπέρδεψες ορέ σύντροφε.
  Γιατί εγώ ,(και άλλοι πολλοί μαλάκες που δεν απείχαν) επειδή την αποχή γενικώς την έχω τοποθετημένη εκεί που της πρέπει,επίσης και την ανοχή,αναρωτιέμαι αν απευθύνεις την ερώτησι σ' αυτούς που απείχαν ,άρα και ανέχονται.
  Εγώ ξέρω τι θα κάνω.
  Γιά τον ίδιο λόγο που δεν απείχα, δεν ανέχομαι κιόλας.

  υ.γ μη τη μαγισσοποιούμε τόσο την κυρά- αποχή!κάνα τριαντάρι λένε οι σοφοί πως είναι, αν αφαιρέσουμε τους διπλογραμμένους ,τους πεθαμένους ,και τους ταξιδεμένους.

  επίσης πολλές-πολλές καλημερες σας,εκεί στα ωραία που βρίσκεστε :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. demetrat.Ακριβώς γιατί ελάχιστοι απ' αυτούς που απείχαν το κάνανε συνειδητά και γι' αυτούς δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ανέχονται τα στραβά κι' ανάποδα.
  Καλησπέρααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Δεν υπάρχουν ρε συ οι ηλίθιοι, δεν υπάρχουν!! Η γυναίκα έκανε φοβερή δουλειά αλλά βέβαια, ΤΟ ΣΕΡΠΙΚΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!