Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Νόμος …4000» με θύμα εργαζόμενο μακρυμάλλη!

Ιδιωτική εταιρία στη Θεσσαλονίκη απέλυσε εργαζόμενο επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις συστάσεις των διευθυντών του να…κουρευτεί! Ο νεαρός υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για προσβολή της προσωπικότητάς του, αλλά το Πρωτοδικείο με την υπʼ αριθμόν 21178/2009 απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία!O νεαρός υπάλληλος κατέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή του, επειδή προσβάλλει την προσωπικότητά του και είναι καταχρηστική. 
Στην εν λόγω εταιρία δούλευε επί δέκα χρόνια ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της, που ήθελε τους εργαζόμενους να εμφανίζονται πάντα καθαροί, περιποιημένοι, ευπρεπείς και χωρίς ιδιαίτερες παρεκκλίσεις από ένα αποδεκτό κατά την κοινή αντίληψη στάνταρ εμφάνισης. Ξαφνικά οι προϊστάμενοί του διαπίστωσαν ότι τα μαλλιά του είχαν μακρύνει και το μήκος τους ήταν μεγαλύτερο από το «επιτρεπτό». Στην αρχή τού έκαναν φιλικές και ευγενικές παραινέσεις να κουρευτεί. Ο νεαρός, όμως, τις αγνόησε. Κατόπιν, οι προϊστάμενοι και ο διευθυντής του, βλέποντας ότι δεν «συμμορφώνεται», προχώρησαν σε έγγραφες συστάσεις και επιπλήξεις. Ο νεαρός υπάλληλος επέμενε στην άρνησή του να κουρευτεί. Αυτό είχε ως συνέπεια η αναπληρώτρια διευθύντρια της επιχείρησης να του επιδώσει επιστολή με την οποία του ζητούσε να προσαρμόσει την εμφάνισή του στις «απαιτήσεις της επιχείρησης», μέσα σε 24 ώρες. Μάλιστα τον προειδοποιούσε ότι, σε περίπτωση που δεν συμμορφωνόταν, θα προχωρούσε σε καταγγελία της σύμβασης. Την επόμενη ημέρα ο νεαρός υπάλληλος εμφανίστηκε, πάλι ακούρευτος, αλλά βρήκε τις πόρτες της επιχείρησης κλειστές. Πήγαινε καθημερινά για μία εβδομάδα στην εργασία του, αλλά επειδή δεν είχε κουρευτεί δεν του επέτρεπαν να εργαστεί. Ο υπάλληλος απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία καλώντας την «να ανασκευάσει τη στάση της απέναντί του ως έκφραση έμπρακτης συγγνώμης και να τον δεχτεί να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του περιστέλλοντας κάθε έκφανση καταχρηστικής συμπεριφοράς». Η επιμονή του υπαλλήλου, όμως, να μην κουρευτεί είχε ως συνέπεια να απολυθεί από τη δουλειά του. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που δίκασε την υπόθεση, με την υπʼ αριθμόν 21178/2009 απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία. Ο νεαρός υπάλληλος έφυγε από τη δίκη απογοητευμένος, καθώς... πήγε για μαλλί και έφυγε κουρεμένος.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

12 σχόλια:

 1. Ε ναι....είμαστε νοικοκυραίοι... οι καριόλιδες στη Θεσσαλονίκη.....
  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ! και να ήταν μόνο στη Θεσσαλονίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα να κάνω εγώ τη συντηρητικιά?
  Όταν ξέρεις τους κανόνες λογικούς ή παράλογους και τους δέχεσαι για χρόνια δε μπορείς ξαφνικά επειδή έτσι θέλησες να τους αλλάξεις. Προφανώς δεν είναι ο πρώτος ή ο μόνος της εταιρίας που απολήθηκε και προφανώς όλα αυτά τα 10 χρόνια έκανε τη πάπια στις απολήσεις των άλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή μου Σοφία δεν γνωρίζω αν σ' αυτά τα 10 χρόνια έκανε την πάπια ξέρω μόνο πώς όλα αυτά είναι απαράδεκτα...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τί ωραία! Επιστρέψαμε στο 1950! Τα καλύτερα έρχονται!
  Να ρωτήσω τα αιτιολογικά της αθώωσης της εταιρίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Λάσκαρη λείπει να την πετροβολήσουμε γιατί ξεπαρθενιάστηκε. Και μετά να πέσουν οι τίτλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. προφανώς θα στηρίχτηκαν σε νόμο του 50 για να εκδώσουν καταδικαστικη απόφαση.και μη χειρότερα!!

  φιλιά !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και τώρα μπορείτε να πα να… κουρευτείτε.

  Έλεος...

  Όμως για βιβλιογραφικούς λόγους, θα ήθελα να μάθω κι εγώ, όπως κι ο εγκλω, το σκεπτικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ας είχα μαλλιά κι ας μου τά ΄κοβαν!!
  αστειεύομαι βέβαια
  αν και ξέρω πολλούς που έχουν κόψει πολλά παραπάνω απ΄ τα μαλλιά τους
  βασικά είδη διατροφής ας πούμε μαζί με κάθε ίχνος αξιοπρέπειας!
  Φυσικά δεν δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν δεν είναι αυτό εργασιακός μεσαίωνας τότε τί;;Και πάμε απ το κακό στο χειρότερο...
  Ταντούδιμ καλησπέρα μεγάάάάλη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν είμαστε απλώς πίσω, είμαστε στην πίσω γωνία του πάτου! Αίσχος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
  ..esi pou pou ksereis poio kala apo emas tous bloggerw se parakaloume na steileis kai se allous an theleis tin diefthinsi mas...to blog mas einai gia olous

  www.ksipnistere.blogspot.com
  email : ksipnistere1@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!