Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Τι Κάνουμε;!!

Αν σκεφτόμαστε οτι δεν είμαστε χορτασμένοι,οτι έχουμε παράπονα απο αυτά που μας λείπουν.Οτι δεν είμαστε ευτυχισμένοι,ας κοιτάξουμε προσεκτικά τις φωτογραφίες.Παρατηρήστε γύρω σας την πείνα και την φτώχεια.Ακόμα συνεχίζουμε τα παράπονα;Εχουμε πολύ περισότερα απο αυτά που χρειαζόμαστε,ας καταναλώνουμε λιγότερα και ας προσφέρουμε περισότερα.Μπορούμε έστω και απο το υστέρημα μας να καταπολεμήσουμε την φτώχεια!Ο Χάγκεν Φλάισερ σε συνέντευξη του στον Δ.Σωτηρόπουλο ανέφερε οτι.<<Θα μπορούσατε να φανταστείτε ποιοι θα είναι οι «σκελετοί» που ενδεχομένως θα ανακινήσουν οι μελλοντικές γενιές από το χρονοντούλαπο της σημερινής εποχής;Οι γενιές αυτές θα μάθουν για τα ειδεχθή εγκλήματα πολλών ηγετών κατά του πλανήτη μας καιειδικότερα κατά των φτωχότερων περιοχών του. Θα αποδειχθούν επίσης πολλά από αυτά που τώρα απλώς υποπτευόμαστε, π.χ. σχετικά με τα ποταπά κίνητρα πίσω από τις περίφημες «ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές» στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων χρόνων. Και, τέλος,θα αποκαλυφθούν πολλά τα οποία τώρα ούτε καν υποπτευόμαστε.>>

Βοήθειααα!

Βοήθειααα!
Βοήθεια μπορούμε και πρέπει!
Βοήθεια στούς φτωχούς ολου του κόσμου!
Βοήθεια στα παιδιά που πεθαίνουν απο την πείνα!
Βοήθεια στούς Λαούς όλου του κόσμου!
Οχι άλλη βοήθεια στούς μεγαλοτραπεζίτες!!
Μπορώ!
Μπορείς!
Μπορούμε!να σταματήσει επιτέλους η εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. Η έκθεση του ΟΗΕ για τη φτώχεια που μαστίζει τον πλανήτη, είναι ο πιο εύγλωττος καθρέφτης των "δώρων" που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ο "παγκοσμιοποιημένος" καπιταλισμός του τέλους του 20ου αιώνα. Ενα στοιχείο, από τα πολλά που περιέχει η έκθεση αυτή, ίσωςπερισσότερο από κάθε άλλο, "τα λέει όλα": Μόλις 225 Κροίσοι του σύγχρονου κόσμου, εκπρόσωποι των πολυεθνικών και του χρηματιστικού κεφαλαίου, κατέχουν περιουσία που έχει σχεδόν η μισή ανθρωπότητα!!! Μια χούφτα 225 προυχόντων, δυο εκατοντάδες πολυεθνικές, κατέχουν όσα κατέχει το 50% των κατοίκων του πλανήτη!!!
Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ το 20% των παιδιών ζουν επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 60% των Ελλήνων ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί. Αν η αύξηση των φτωχών συνεχιστεί, σε λίγα χρόνια θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή.
Η φτώχεια δε βρίσκεται σήμερα ούτε μακριά ούτε κοντά. Βρίσκεται δίπλα μας, είναι ανάμεσά μας. Κυριαρχεί σε μάζες πληθυσμών, που γεωγραφικά και μόνον ανήκουν στη Δύση του δήθεν πολιτισμού, ή στην Ανατολή της φτώχειας. Καταπιέζει τις ζωές κατατρύχοντας στρατιές ανέργων και αστέγων ή όποιων άλλων "κοινωνικά περιθωριοποιημένων" σε ανεπτυγμένο Βορρά και χρήζοντα ειδικής βοηθείας Νότο... Η φτώχεια, με άλλα λόγια, είναι εδώ περισσότερο από ποτέ.
Πηγη:internet,unicef. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το πλουσιότερο ένα πέμπτο των ανθρώπων στον κόσμο:
* Καταναλώνει το 58% της ολικής ενέργειας, ενώ το φτωχότερο ένα πέμπτο λιγότερο από 4%.
* Καταναλώνει το 45% όλου του κρέατος και του ψαριού, ενώ το φτωχότερο ένα πέμπτο λιγότερο από 5%.
* Κατέχει το 74% όλων των τηλεφωνικών γραμμών, ενώ το φτωχότερο ένα πέμπτο κατέχει το 1,5%.
* Κατέχει το 87% των σχημάτων του κόσμου, ενώ το φτωχότερο ένα πέμπτο λιγότερο από 1%.

6 σχόλια:

 1. Την ώρα που μιλάμε για σωστή διατροφή, την ώρα που τα κέντρα αδυνατίσματος είναι όσα και τα εστιατόρια, την ώρα που κάτι δις ξοδεύονται για την σωτηρία των...τραπεζών (!) ...δεν κάνουμε απολύτως τίποτα ! Μόνο που όταν βλέπουμε τις εικόνες θανάτου, ένα τσίμπημα φόβου..."λές κάποτε να πεινάσουμε κι εμείς ?"...γρήγορα όμως στρέφουμε τα μάτια στο γεμάτο πιάτο μας και αποκλείουμε το ενδεχόμενο. Για πόσο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστή όπως πάντα, πανέξυπνη και σταράτη η καλή μας tsouxtra.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ενδιαφέρουσα η αναρτηση. Προβληματίζει και ενημερώνει.

  να στε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ακόμα και που βγάζουμε την μέρα πρέπει να χαιρόμαστε..ακόμα και που έχουμε ένα κομμάτι ψωμί,ένα σπίτι...
  Απλά για μας,αλλά κάποιοι άνθρωποι τα θεωρούν παράδεισο αυτά που ανέφερα...
  Ας εκτιμήσουμε και κάτι σε αυτή την ζωή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @jhon black:Χαίρομε που σου άρεσε.
  @manos:Εχεις απόλυτο δίκιο.
  Τις καλησπέρες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!