Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Μέρα αλληλεγγύης του αγώνα των κρατουμένων.

18/11: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝαπό την πλατεία Ελευθερίας στις φυλακές ΚορυδαλλούΤΡΙΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 6μ.μ.Τριάντα πέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τότε που χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι κραύγαζαν "Ελλάς Ελλήνων Φυλακισμένων", η μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων αυτές τις μέρες μας θυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στους φύλακες κάθε είδους και τις φυλακές παλιές και σύγχρονες συνεχίζεται.Ο αγώνας των φυλακισμένων είναι δίκαιος. Αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, ενάντια στη σωφρονιστική βαρβαρότητα και τον εξευτελισμό της ζωής τους. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες των ελληνικών φυλακών εδώ και δεκαπέντε μέρες, με την μεγαλύτερη απεργία πείνας στον κόσμο, αποτελούν το ωραιότερο παράδειγμα σύζευξης της οργής με την αντίσταση, της αγωνίας με τον αγώνα.Το υπουργείο Δικαιοσύνης, που επί δεκαετίες οργάνωσε την αυστηροποίηση των ποινών, τους εκβιασμούς και την καταπίεση των φυλακισμένων, την ασυδοσία των δεσμοφυλάκων και την εξαθλίωση των κρατουμένων, τώρα εξαγγέλλει ψίχουλα, εξαπολύει παχιά λόγια και προσπαθεί να ξεγελάσει τους κρατούμενους και την κοινωνία.Οι κρατούμενοι δεν κάμπτονται. Έχουν βαρεθεί τα "θα" των αρχόντων. Συνεχίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην απεργία πείνας. Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους.Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/11/08 10:10 π.μ.

    "TI QA GINEI ME TIS ADIKES KATADIKES"?TIPOTA!
    kedros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σύντροφε...

    Χθες που ήμουν όλη μέρα σπίτι και έβλεπα όλη μέρα τηλεόραση κάνοντας το μυαλό μου πουρέ, στις ειδήσεις ουδε μία αναφορά έγινε στις δεκαπέντε μέρες απεργίας των κρατουμένων... Μεγαλύτερη σημασία είχε ο καλοταϊσμένος Καμένος, τα ράσα, οι εκβιαστές δικηγόροι και ο βόθρος γενικώς της πολιτικής. Να δείς τι ωραία που μαστουρώνει ο τηλεθεατής με την βρωμιά που ανασαίνει ! Η ζωή γι' αυτούς δεν κοστίζει τίποτα πολύ περισσότερο η ζωή πίσω απ' τα κάγκελα.
    Για να πάρουν χαμπάρι τι σημαίνει φυλακή θα πρέπει εμείς, οι απ' έξω (προς το παρόν τουλάχιστον...γιατί ποτέ δεν ξέρεις) να κάνουμε κάτι περισσότερο απο μια πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και μια διαδήλωση.. Δεν αρκεί ! Είναι η ευκαιρία μας να βγούμε απ το sleeping-bag χωρίς να είναι αφορμή ο μισθολάκος μας. Αν κατασκηνώσεις έξω απ το υπ.δικαιοσύνης σε καθημερινή βάση πετώντας και κανα αυγουλάκι...ίσως , λέω ίσως το προσέξει κανα ρημαδοκάναλο και γίνουν θέμα αυτοί που αγωνίζονται έξω απο κομματικά βρακιά ! Ίσως αναγκαστούν οι υπεύθυνοι για το χάλι να κάνουν κάτι ! Με εκνευρίζουν οι μέρες-αφιερώματα ...μου κάνουν κάτι σε μνημόσυνα !

    Υ.Γ ...Πήγα στον Μπατανιάν φίλε το Σάββατο ! Κόλαση! Πήρα τα πάντα ! Φυσικά και θα ξαναπάω ! Ευχαριστώ απο ψυχής !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @kedros Αμεση απελευθέρωση όσων καταδικάστηκαν αποκλειστικά βάσει μαρτυριών - οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα κριτήρια δεν στέκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να χαμπαριάσουνε θα πρέπει να μπούνε για μια βδομαδίτσα στη φυλάκα χμ χμ χμ και εκεί έχει λένε κάτι πισογλέντιδεςΑχχχχχχ!!!
    Αντε βρε συντρόφισα καλές μάσες και ρούχλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/11/08 11:40 π.μ.

    Εγώ tantoguanto από τύχη δεν μπήκα φυλακή αλλά και τα κρατητήρια της ασφάλειας είναι γάματα!
    anti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχε το θράσος η κυβέρνηση να αναφερθεί σε πτωτικές τάσεις της απεργίας...
    Από 5.600 άνθρωποι έγιναν 5.400...
    Τόσα άτομα έχει μία μικρή πόλη...
    το νούμερο είναι ασύλληπτο...
    Μακάρι.. να γίνει κάτι....
    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anti.
    Στα κρατητήρια ξέρω γίνονται τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. akanonisti.
    Ακόμη και ειδικούς χώρους που θα συνευρίσκονται οι κρατούμενοι με τις συντρόφους τους υπόσχεταιτώρα ο ΥΠ. ΔΙΚ.για να ηρεμίσει τους φυλακισμένους.Μα τόσο ηλίθιος είναι αυτός ο Χατζηγάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε καλά.... έρωτηση είναι αυτή τώρα...Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Παντελώς ηλίθιος....
    Νομίζω όμως πως οι χώροι αυτοί θεωρητικά υπάρχουν... αλλά μπαίνουν σε αυτούς μαζί με τους μπάτσους...
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Απίστευτα ρεζίλια....
    Γαμώ το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά λέει η τσούχτρα. Εγώ τιβί σπανίως, αλλά και ραδιόφωνο που ακούω όλη μέρα, σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η απεργία πείνας. Και απ' ό,τι διάβασα στις Κυριακάτικες δεν έχουν σκοπό στο Υπουργείο καν να ακούσουν τα αιτήματα. Και αναρωτιέμαι, πόσο μπορούν κι αυτοί ν' αντέξουν; Ελπίζω μέχρι να νικήσουν. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/11/08 1:17 π.μ.

    "Αμεση απελευθέρωση όσων καταδικάστηκαν αποκλειστικά βάσει μαρτυριών - οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα κριτήρια δεν στέκουν."
    Εννοείς καταδίκη μόνο με αποδεικτικά στοιχεία;

    ELIAZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. eliaz.
    Αυτό ακριβώς εννοώ γιατί είναι πολλοί φυλακή με 1-2 ψευδομάρτυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. elf.Στα Μ.Μ.Ε.μόνο όταν κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι η τα αφεντικά τους ευαισθητοποιούνται π.χ η Ελεύθερη Ωρα για τον εκδότη Μιχαλόπούλο,Ο ALFA για τον Κοντομηνα,Alter για Κουρή και και και....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/11/08 10:15 π.μ.

    Εκατοντάδες παιδιά, ναι στην κυριολεξία παιδιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε υγρές και σκοτεινές φυλακές. Το «σωφρονιστικό σύστημα» δεν κάνει, βλέπετε, διακρίσεις. Διακατέχεται σε όλα τα επίπεδα από την ίδια «τυφλή», εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής, που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παραβατικότητα». Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων. Κάνει πως δεν βλέπει ότι η απουσία ενός δικτύου πρόληψης, φροντίδας και προστασίας του παιδιού και του εφήβου, είναι αυτή που εντείνει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.Λύση δεν μπορεί να είναι ο εγκλεισμός και η τιμωρία. Λύση δεν μπορεί να είναι η δια της βίας «συμμόρφωση». Λύση δεν μπορεί να είναι η παραμονή των εφήβων σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα.Διεκδικούμε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο κοινωνικό σύνολο.
    Ειλικρινά, ποτέ δεν είχα σκεφτεί πόσο σοβαρό είναι το θέμα...
    Y.Γ.Το σχόλιο μου είναι ανώνυμο για διάφορους λόγους...
    Αnilikos fylakismenos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ανήλικε αυτό που γράφεις είναι το τεράστιο πρόβλημα το σύστημα:
    Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων.
    Καλή Δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/11/08 12:54 μ.μ.

    Δίκιο έχεις. Το θέμα είναι ποιος αποδεικνύει και το ποιοι είναι ψευδομάρτυρες. Γενικά το σύστημα μπάζει.

    ELIAZ

    (βάζω λινκ το μπλογκ σου στο μπλογκ μου και ανοίγει λέγοντας ότι έχεις καταργηθεί! Θα ξαναπροσπαθήσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!