Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Σαν σήμερα...

Καρκίνος στο μαστό: η συμβουλευτική αυξάνει την επιβίωση.
Η συμβουλευτική, μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης γυναικών που πάσχουν από καρκίνο στο μαστό, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Συνεδρίες που εστιάζουν στη βελτίωση της διάθεσης, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και στην αλλαγή των συμπεριφορών υγείας φαίνεται πως μειώνουν το στρες και βοηθούν την ασθενή να ζήσει περισσότερο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ' Cancer.' Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αν ψυχολογικές παρεμβάσεις για τη μείωση του στρες εισάγονται νωρίς, βελτιώνουν την ψυχική υγεία, συμπεριφορές σχετικές με την αγωγή και πιθανόν το βιολογικό αποτέλεσμα. Αν αυτό ισχύει υπάρχει η πιθανότητα για βελτίωση όσον αφορά την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο.
Ερευνητές στο Ohio State University βάσισαν τα ευρήματα σε έρευνα που διήρκεσε 11 χρόνια και έγινε σε περισσότερες από 200 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στο μαστό.
Οι ασθενείς που είχαν συνεδρίες συμβουλευτικής είχαν περίπου 55% μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου σε σχέση με αυτές που δεν είχαν. Όσες πέρασαν από συμβουλευτική αλλά είχαν υποτροπή ήταν ελεύθερες από καρκίνο για 6 μήνες περισσότερο από τις ασθενείς της ομάδας ελέγχου (μειωμένο κίνδυνο κατά 45%.)
Η πρώτη ομάδα είχε επίσης λιγότερο από τον μισό κίνδυνο θανάτου (44%) από καρκίνο στο μαστό σε σύγκριση με αυτές που δεν ακολούθησαν συμβουλευτική. Επιπλέον είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες.
Η ψυχολογική παρέμβαση μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, που είναι δευτερεύουσες στις ορμόνες του στρες και μπορεί να προάγουν την ανάπτυξη του καρκίνου ή τη μετάσταση, υποθέτουν οι ερευνητές. Συνιστούν, οι καρκινοπαθείς εκτός από φαρμακευτική αγωγή να αντιμετωπίζονται και για ψυχική αναστάτωση.
Τα αποτελέσματα συμπληρώνουν προηγούμενες έρευνες που ανακάλυψαν ότι η ψυχολογική παρέμβαση βελτίωσε σημαντικά το ψυχολογικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα στη συμπεριφορά και την υγεία.
p.s.To post είναι αφιερωμένο σε μια καλή μου φίλη που χάθηκε πριν δύο χρόνια μόλις 35 χρόνων χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη από οικογένεια,γνωστούς και φίλους...και μην ξεχνάτε κορίτσια η πρόληψη σώζει!

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/11/08 10:55 π.μ.

  Είσαι το πρώτο ιστολόγιο που βρήκα να μιλά για τη συμβουλευτική
  και άντρας κιόλας!!!
  χαίρομαι ιδιαίτερα.
  marian

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο καρκίνος εγώ πιστεύω είναι κυρίως ψυχολογική αρρώστια...
  Με κάποιον περίεργο τρόπο.. ο ασθενής δίνει μηνύματα στα κύτταρα του να αλλάξουν....
  Να τον σκοτώσουν....
  Συμφωνώ με την προταση σου...
  και η εμπειρία μου με 3 καρκίνους.. πιστεύω πως την επιβεβαιώνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θερίζει σύντροφε...και μάλιστα σε όλο και πιο μικρές ηλικίες ! Πρόληψη λοιπόν...γιατί ό,τι έρχεται κατόπιν εορτής...το είδα να έρχεται πολύ αργά !

  Τις καλημέρες μου φίλε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. MARIAN
  Νομίζω ότι δεν έχει σημασία το φύλλο αν γνωρίσεις το πρόβλημα και το ζήσεις σίγουρα θα ευαισθητοποιηθεί ςμήτε άνδρας μήτε γυναίκα είσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @akanonisti.
  O λόγος που οι γιατροί επιμένουν σε διατήρηση της καλής ψυχολογικής κατάστασης, όσο κι αν ακούγεται μαλακία στα αυτιά του ασθενούς εκείνη τη στιγμή, είναι γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει την ιατρική να επιτελέσει το έργο της και να νικήσει ο άνθρωπος τον καρκίνο. Και μπορεί να το κάνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γειά σου συντρόφισα!
  Είναι πλέον πραγματικότητα ότι ο καρκίνος μαστού μπορεί να θεραπευθεί εάν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε αρχικά στάδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!