Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΑφΟρΙσΤεΜαΙ.

Την αντίδραση ακόμη και του προέδρου της Βραζιλίας Λούιζ Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα προκάλεσε η απόφαση καθολικού αρχιεπισκόπου να αφορίσει με τις ευλογίες του Βατικανού τη μητέρα και τους γιατρούς ενός 9χρονου κοριτσιού, το οποίο υποβλήθηκε σε άμβλωση όταν έμεινε έγκυος έχοντας πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό του. «Είναι μια θλιβερή ιστορία αλλά η ζωή πρέπει να προστατεύεται», δήλωσε στην εφημερίδα «La Stampa» ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε δικαιολογώντας την απόφαση του Βραζιλιάνου αρχιεπισκόπου Χοσέ Καρντόζο Σομπρίνιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι από την ηλικία των 6 ετών είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 23χρονο πατριό του, για τον οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν επιφύλαξε ποινή. Το Βατικανό, μάλιστα, προχώρησε στον αφορισμό της οικογένειας του κοριτσιού, των γιατρών και όσων συμμετείχαν στη διαδικασία της έκτρωσης. Την Εθνική Καθολική Εκκλησία αποδοκίμασε έντονα ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας για την αντίδρασή της στο εν λόγω περιστατικό. Ο Χοσέ Γκόμες Τεμποράο δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι σοκαρίστηκε μετά από την «ακραία» στάση της εκκλησίας, λέγοντας ότι κακώς θέτει τη ζωή του νεαρού κοριτσιού σε κίνδυνο. Ο Τεμποράο σχολίασε την περίπτωση μετά τα λεγόμενα του Χοσέ Καρντόζο Σομπρίνιο, ενός Αρχιεπισκόπου στη βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε, απ' όπου καταγόταν η νεαρή, ο οποίος είχε απειλήσει τη μητέρα, τους γιατρούς και όσους είχαν σχέση με την άμβλωση ότι θα αφοριστούν -κάτι το οποίο και έγινε- γιατί «ο νόμος του Θεού είναι πάνω από κάθε ανθρώπινο νόμο». Πέρα από τον Τεμποράο, την έντονη αντίθεσή του στην πολιτική της Εκκλησίας εξέφρασε και ο πρόεδρος της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα. Το κοριτσάκι ήταν σε εγκυμοσύνη 15 εβδομάδων και κυοφορούσε δίδυμα, όταν πραγματοποιήθηκε η άμβλωση, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο. H εγκυμοσύνη αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο με ζαλάδες και έντονους πόνους στην κοιλιά. Σχετικά με τον πατριό, η αστυνομία δήλωσε ότι συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι ασελγούσε σε βάρος της μικρής, από όταν εκείνη ήταν 6 ετών. «Ως γιατροί, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποφέρει ένα 9χρονο κορίτσι σαν αυτό ή να χάσει τη ζωή του», είχε δηλώσει ο Ολίμπιο Μοράες, ένας από τους γιατρούς που ανέλαβαν την άμβλωση. Η άμβλωση είναι παράνομη ενέργεια στη Βραζιλία, μία χώρα κατεξοχήν καθολική, ωστόσο γίνονται εξαιρέσεις σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

38 σχόλια:

  1. Δύσκολο θέμα διάλεξες σήμερα....
    Αν είσαι πιστός... δεν μπορείς να κάνεις άμβλωση....για κανέναν απολύτως λόγο...
    Αν δεν είσαι.. δεν σε νοιάζει ο αφορισμός...

    Σε ορισμένα πράγματα οι θέσεις υποδεικνύονται από της αρχικές τοποθετήσεις...

    Ετσι και εδώ....

    Καλημέρααααααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις επανέρχεται στο μυαλό μου το αιώνιο δίλημμα: οι δικτατορίες ή οι εκκλησία έκαναν μεγαλύτερο κακό στη Ν.Αμερική;

    Que tengas un muy buen dia, tantoguanto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι για να συμπληρώσω λίγο στο σχόλιο της akanonisti, στο όνομα (και) της πίστης έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @akanonisti.Αν ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια ιστορία θα διαπιστώσει ότι πολλές φορές η θρησκευτική πίστη ήταν απλά μια δικαιολογία, η κινητήριος δύναμη για να διαπραχθούν κάποια από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τα παρακάτω επτά κακουργήματα αποτελούν μερικά μόνο από τα φονικά που έγιναν εις το όνομα Εκείνου.
    Οι Βουδιστές της Βιρμανίας.
    Οι Δολοφόνοι Thuggee
    Η Ιερά Εξέταση
    Το Κυνήγι των Μαγισσών
    Οι Διωγμοί των χριστιανών.
    Οι Ανθρωποθυσίες των Αζτέκων.
    Το Ισλαμικό Τζιχάντ
    Περισότερα στο http://www.men24.gr/html/ent/277/ent.52277.asp
    Kαλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αργεντίνε καλέ μου φίλε.Ο Ντοστογιέφσκι, ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος, έκανε κριτική σε αυτό τον σκληρό πυρήνα του Χριστιανισμού, είναι εντυπωσιακό. Στο τελευταίο μεγάλο μυθιστόρημά του (Αδελφοί Καραμάζοφ) θέλησε να δείξει πόσο εύκολα, μέσω της πολιτικής, η Εκκλησία μπορεί να γίνει δικτατορία.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προσυπογράφω το σχόλιο της ακανόνιστης. Με μία τόση δα ένσταση. Εκεί στη Λατινική Αμερική αυτοί οι κακόμοιροι και θρήσκοι είναι και πρέπει να ζουν με τις μαλακίες της θρησκείας. Και είναι δύσκολα γι αυτούς. Αν είσαι άθεος δεν σε νοιάζει. Αν είσαι όμως θρήσκος και πρέπει να πάρεις μιαν απόφαση, όπως η συγκεκριμένη, στριμόκωλα τα πράγματα.
    Πιστεύω πάντως πως έκαναν το right thing to do
    καλημέρες ταβάριτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπερδευετε την Θρησκεία με την Εκκλησία....
    Εγκλήματα έχει κάνει μόνο η δεύτερη...όχι η πρώτη....
    Δεν πιστεύω πως είναι εύκολη η απόφαση όπως λέει ο green... αλλά η σωστή απόφαση πρέπει να επικεντρώνεται στα άτομα που αφορά... και την σχέση τους με την Θρησκεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θλίβομαι με το συμβάν αυτό καθεαυτό!!!Τον βιασμό της μικρής,το δράμα αυτού του παιδιού,τα τραύματα του τώρα και αργότερα που θα συνειδητοποιήσει το γεγονός!!!!Το κτήνος που το έκανε, η μάνα που πάντα ένα μυστήριο δεν ξέρει!!!!Δηλώνω άθεη και η γνώμη της όποιας Θρησκείας, Εκκλησίας με αφήνει παγερά αδιάφορη!! Καλησπέρα tanto φιλί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @akanonisti.Η Εκκλησία έχει μπλέξει τα μπούτια της στην κυριολεξία με την Θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Τоварищ Νταλικιέρη
    Όπως γράφει η La Stampa "το Βατικανό ετοιμάζει γρήγορη αγιοποίηση του πάπα με το επιχείρημα πως διαθέτει ολόκληρο φάκελο με θαύματα του Βοϊτίλα, τα οποία έκανε πριν ακόμη πεθάνει. Ένα από αυτά αφορά Αμερικανοεβραίο επιχειρηματία πολυεκατομμυριούχο που θεραπεύτηκε από όγκο στον εγκέφαλο όταν τον ευλόγησε ο Ποντίφικας." Το ερώτημα είναι ποιος θα θεραπεύσει από τον όγκο στα μυαλά, τα εκατομμύρια των πιστών Καθολικών που προσκυνούν το κουφάρι του πάπα αλλά και των Ορθόδοξων που προσκυνούν το πρόσφατα τσαρικό ζεύγος των Ρωμανώφ που και αυτό…αγιοποιήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν έχουν τον Θεό τους!
    Νομίζω ότι είναι τραγικό λάθος τους ο αφορισμός οικογένειας, γιατρών κτλ. Πως να μην βοηθήσεις ένα μωρό γιατί για μωρό μιλάμε να συνεχίσει την ζωή του! Ειδικά από την στιγμή που προκύπτει θέμα ζωής! Πολύ δυνατό το θέμα του άρθρου σου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σύντροφε το γεγονός οτι 9 χρονών ΠΑΙΔΙ, ήταν θύμα βιασμού από την ηλικία των 6 και έμεινε έγκυος και πέρασε τον πόνο μιας έκτρωσης, βλέπω μάλλον να περνάει στο ντούκου !
    Ι don't give a fuck για τις ευλογίες ή τους αφορισμούς του Βατικανού του Πάπα και των υπόλοιπων άσχετων ή σχετικών... Δεν έχουν καμία σημασία για το 9χρονο ΠΑΙΔΙ που δεν πρόκειται να πάρει πίσω την παιδικότητα που έχασε...


    Καλό βράδυ σύντροφε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γαάάάάμησε τα...Ήμαρτον Θεέ τους...Δεν ριχνεις κανα αστροπελέκι να γλιτώσουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το post δε σηκώνει σχόλια...
    Κατά τ' άλλα, ναι, καλή η Πίστη, αλλά μόλις οργανωθεί σε Θρησκεία, το γλυκό χαλάει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διάβασα και εγω τη σχετική δημοσίευση.
    Συμφωνώ με τον apos οτι στο όνομα της πίστης έχουν γινει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. και εννοείτε οτι θα συνεχίσουν να γίνονται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το αστροπελέκι έπρεπε να το έριχνε.. λίγο πριν την στύση του καθάρματος....
    Τωρα είναι αργά....


    Tantoguanto....διαφωνώ και σε αυτό...
    Μια χαρά ξέρει η Εκκλησία τι της γίνεται... και δουλεύει αιώνες τώρα τους κακομοίριδες...


    ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕ....
    Μπερδεύεσαι....
    Θρησκεία είναι το σύνολο των πίστεων...
    Εκκλησία είναι η (κατα)χρήση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @anna.Με το άθεος-α δε καθαρίζουμε εδώ έγινε ένα έγκλημα συμφωνώ στο ότι τα τραύματα όπως και σε κάθε θύμα βιασμού θα την ακολουθούν σ' όλη τς την ζωή.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @maralisa.Καλή μου αυτό ακριβώς είναι το θέμα ότι το εννιάχρονο κοριτσάκι θα γινότανε Μητέρα πριν κλείσει τα δέκα της, με παιδί που θα ήταν παράλληλα και αδελφάκι της...
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Συντρόφισσα.Για τον βιαστή πατριό προφανώς δεν προβλέπεται αφορισμός.Εδώ έχουμε τον ορισμό του μεσαιωνικού σκοταδισμού.
    Καλημέρα και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Δημητρούλαμ. Οι τράγοι όλοι αυτοί Καρδινάλιοι Αρχιεπίσκοποι,Πάπες, Πατριάρχιδες, Ηγούμενοι,Ιμάμιδες και λοιποί ρασοφόροι,έχουν την Ανωμαλία στο αίμα τους τα παραδείγματα αμέτρητα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ.Δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ότι άλλο η θρησκεία και άλλο η εκκλησία είναι για μένα ένα προπέτασμα καπνού για να μπορούν να καλύπτουν αιώνες τώρα τα εγκλήματα τους π.χ.σταυροφορίες...
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Γιάννη καλέ μου φίλε αυτό ακριβώς είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται αυτά τα εγκλήματα.
    Καλημέρα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος12/3/09 9:20 π.μ.

    Εγώ ένα ξέρω ότιδεν είδα πουθενά την καθολική εκκλησία να κάνει ή να συνεισφέρει κάτι στις βραζιλιάνικες φαβέλλες του Ρίο ή οπου αλλού υπάρχει φτώχια και πόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @akanonisti.Όσο δεν γίνετε διαχωρισμός εκκλησίας κράτους αυτά τα φαινόμενα όλο και θα πολλαπλασιάζονται.
    Kαλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @elfoula.Ένα σοκ όλοι οι υγιείς στο (μυαλό) το περάσαμε ελπίζω να μην το (ξε)περάσουμε...!
    Τις Καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @marian.Τι λες τώρα να ξοδευτούν; από πιτσιρικάς θυμάμαι ότι για την αποπεράτωση ή την εικονογράφηση των ναών, ζητείται η συνδρομή των πιστών.Και για τα μάτια του κόσμου δίνει που και που κάνα ευρουλάκι. Τα ποσά που δίνει όμως είναι εξαιρετικά μικρά σε σχέση με το μέγεθος του πλούτου της. Πρόκειται για ένα τεράστιο κεφάλαιο που «κάθεται», την ώρα που υπάρχουν δεκάδες ανάγκες στην κοινωνία μας.
    Kαλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/3/09 11:02 π.μ.

    Μας γυρίζουν αιώνες πίσω οι Καρδινάλιοι τότε που
    "Η μεσαιωνική Ιερά Εξέταση τιμωρούσε τους τυχόν αιρετικούς της Καθολικής εκκλησίας από το έτος 1184 μέχρι και τον 13ο αιώνα. Τα βασανιστήρια, ωστόσο, μπήκαν στο πρόγραμμα μετά το 1252. Στις 15 Μαΐου, με παπική εντολή (Ad exstirpanda) επιτράπηκε η χρήση βασανιστικών μεθόδων από τους Ιεροεξεταστές.
    Μια από τις γνωστότερες μεθόδους ήταν το strappado, που μοιάζει με τα βασανιστήρια του Προκρούστη: Τα χέρια του κατηγορούμενου δένονταν με ένα σκοινί από όπου τα τραβούσαν μέχρι να μετατοπιστούν ο αγκώνες. Κάποιες φορές προσθέτανε βάρος και πίεση ακόμα και στα πόδια, με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιά και σε αυτά.
    Μια μορφή Ιεράς Εξέτασης υπάρχει ακόμα και σήμερα, υπό το όνομα Εκκλησίασμα του Δόγματος της Πίστης. Πριν την ενθρόνιση του Πάπα Βενέδικτου του 16ο, ο καρδινάλιος Ρατζίνγκλερ ήταν ο επικεφαλής της ενώ μέλη της αποτελούν πολλοί θρησκευόμενοι ανά τον κόσμο."
    Tα παραπάνω τα διάβασα σε ένα site στο internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και ντάξει τους αφόρισαν και χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί. Δε βρέθηκε κανείς να ξεκοιλιάσει αυτό το πούστικο αρχίδι που βίαζε το κοριτσάκι; Θα κάθονται τώρα και θα κλαίνε που αφορίστηκαν κι αυτός για να παρηγορηθεί θα συνεχίσει να τη βιάζει; Γαμώ τις εξελίξεις η παγκόσμια κοινωνία. Περιττό να σου πω ότι έχω φρικάρει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @anti.Περιμένω να δω όσο ζω(τι είπες κάνω τρελά όνειρα;)να περνάμε,όλοι οι άλλοι τους Παπάδες από Ιερά εξέταση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @kwlogria.Όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους θα το κάνουν γαργάρα...και ο παλιογαμιόλης αυτός θα συνεχίσει το (θεάρεστο)έργο του.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδιά, αυτό λέω κι εγώ!... Το να έχεις Πίστη είναι Ιερό!... Όταν αρχίζει να οργανώνεται σε Θρησκείες... εργαλείο χειραγώγησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οταν ακουσα την είδηση συγκλονίστηκα.
    Παρεπιμπτόντως στην Τσεχία και σε άλλες χώρες ευνουχίζουν δια νόμου όσους υποπίπτουν σε σεξουαλικά εγκλήματα.κατά την αποψή μου θα έπρεπε η πρακτική αυτή να εφαρμοστεί διεθνώς.
    Το έγκλημα του βιασμού μέσα στον θρησκευτικό σκοταδισμό αποσιωπάται πλήρως.Η ζωή του εμβρύου πρέπει να προστατευτεί αλλά όχι και του παιδιού πού βιάστηκε και κυοφορεί!! τι υποκρισία θεέ μου!!!! για ποιό θρησκευτικό συναίσθημα μιλάμε??
    Το θέμα δέν αντέχει σε κριτική .Τόσοι αιωνες διαφωτισμού αλλά ο Μεσαίωνας εσαεί παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ.Φίλε μου είσαι Σωστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @kokkini kissa.Είναι από τα εγκλήματα που θα πρέπει να επιβάλλονται οι βαρύτερες των ποινών.Έχει τύχει (σε κοπάνα από το σχολείο)να παρακολουθήσω μια "δίκη" για βιασμό μιας κοπελιτσας από δυο καργιόλιδες και πόνεσε η καρδιά και το μυαλό μου με τα μέσα και τους τρόπους που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση εναντίον της μαρτυρίας του θύματος.Πραγματοποιήθηκε δημόσια μέσα σε δικαστήριο ακόμη ένας βιασμός με την συμμετοχή ΟΛΩΝ μας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!