Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Μεγάλεεε...μακάκα!

Αφού ξεκίνησε με τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πήρε θέση και περί των ιατρικών, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί ότι η νέα γρίπη μεταδίδεται με τη μεταλαβιά! «Εμείς δε δεχόμαστε, σε καμιά περίπτωση, ότι μπορεί να μεταδοθούν τα μικρόβια της νέας γρίπης, μέσω της θείας κοινωνίας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Όπως επεσήμανε «από την πλευρά της πίστης, η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο. Είναι σα να λέμε ότι δεν θα χρησιμοποιούμε κουτάλια στα σπίτια μας ή στα εστιατόρια, διότι μπορεί να μεταδοθεί η γρίπη. Δεν θα μας βλάψει η Θεία Κοινωνία. Η πίστη μας μάς υπαγορεύει να λέμε ότι δεν φοβούμαστε κάτι τέτοιο», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Άνθιμος, ο οποίος δεν επικαλέστηκε μόνο τα θέσφατα της εκκλησίας για να περάσει το μήνυμα, αλλά και της επιστήμης. «Τα κοχλιάρια, δηλαδή τα κουταλάκια με τα οποία μεταλαβαίνουμε, είναι ασημένια και σύμφωνα με γνωμοδότηση των επιστημόνων, αν υπάρχουν μικρόβια, χάνονται στο ασήμι. Αυτό γι’ αυτούς που θέλουν τη λογική», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Υστερόγραφο της Μητρόπολης Ο λόγος για τον οποίο είχε καλέσει τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ήταν για να κάνει δηλώσεις για το θέμα της ονομασίας της FYROM. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία, ο ελληνικός λαός δε θέλει η λέξη Μακεδονία να περιλαμβάνεται στην ονομασία των Σκοπίων ούτε με γεωγραφικό προσδιορισμό ούτε ως παράγωγο», επανέλαβε και αυτή τη φορά, ο κ. Άνθιμος. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το υστερόγραφο στο δελτίο τύπου, το οποίο απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Άνθιμου, το οποίο έχει αποδέκτες τους δημοσιογράφους και όσους έχουν ενστάσεις περί των λεγομένων του για το όνομα της FYROM: «Υ.Γ. Εάν μερικοί, ελάχιστοι πιστεύω, συμπατριώτες μας, δημοσιογράφοι, σχολιογράφοι και άλλοι, έχουν κάποια ένσταση για τον αγώνα που διεξάγει για την Μακεδονία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, και για την παρούσα τοποθέτηση, ας ερωτήσουν αναδιφώντας την ιστορία, τις δεκάδες των ορθοδόξων Ιεραρχών, Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας, που εθυσιάσθησαν, εσφάγησαν ή απηγχονίσθησαν, υπερασπιζόμενοι τα ποίμνιά τους, την ορθόδοξη ελληνική πίστη και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

8 σχόλια:

  1. Γιατί, ρε παιδιά, ασχολείστε με το μαλάκα;;; Αφήστε τον στην κακομοιριά του!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω.... Τάντο... το μόνο πράγμα που δεν με απασχόλησε... είναι αν θα κολλήσω τίποτα από το κουταλάκι...
    Χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχα

    Είναι κορυφή της μαλακίας ο τύπος...αλλά και αυτοί που τον ακούνε... δεν ξέρω πόσο πιο έξυπνοι είναι....

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκλωβισμένε φίλε μου κάποια φορά και η μαλακία έχει όρια!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου ακανόνιστη αυτοί που τον ακούνε είναι που μου την βιδώνουν περισσότερο.
    Καλησπέρες και καλοπερπάτητα τα καινούργια παπά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα σε όλα οι παλιότραγοι μιά ζωή. Γαμούν και δέρνουν όπου τους παίρνει και το ξέρουν μόνο που το κάνουν στην καθαρεύουσα.Όσο υπάρχουν ζώα που τους ακούν, όσο υπάρχουν ηλίθιες που βάζουν στο στόμα των μωρών παιδιών τους το κουταλάκι που πριν είχε βάλει ο κάθε φυματικός βρωμύλος και η κάθε σαπιοδόντα κυράτσα στο δικό τους στόμα, και θα τους πλήρώνουν και από πάνω τους τράγους, τόσο το παπαδαριό θα έχει άποψη και γνώμη, την οποία θα προσπαθεί να την επιβάλλει κιόλας, επί παντός θέματος.....
    Δεν φταίνε αυτοί... τα ζωα που τους έχουν δώσει το δικαίωμα φταίνε.!
    Φιλιά Σαντορινιέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα γλυκιά ποδηλάτρισσα πράγματι εμείς φταίμε που ανεχόμαστε τα απομεινάρια της χούντας.
    Φιλιάααα από το νησί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι ήξερα εγώ που όταν μας πήγαινε η γιαγιά μου (2 φορές τα κατάφερε... μετά γίναμε αντάρτες) να μεταλλάβουμε, έβαζα τον αδερφό μου μπροστά να γλύψει το κουταλάκι! Είμαι πολύ μπροστά τελικά!

    Φτου σκόρδα!

    (σε λίγο όταν κολάμε γρίπη, δεν θα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στην Μητρόπολη θα πηγαίνουμε.. βρε ουςτ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι εμείς φταίμε που ανεχόμαστε όχι μόνο τα απομεινάρια της χούντας αλλά και όλους αυτούς τους καθικοβλάσταρους που είναι άπειροι και μας πηδάνε τη ζωή μέσα έξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν είσαι δημοσιογράφος άντε γεια... εδώ είναι μόνο για bloggers.Τα μπινελίκια ελεύθερα!